Ο σωστός δάσκαλος πολεμικών τεχνών

Ο σωστός δάσκαλος πολεμικών τεχνών
Είναι μεγάλη υπόθεση να βρεις έναν σωστό δάσκαλο πολεμικών τεχνών, ο οποίος θα ενθαρρύνει την αναζήτηση στη γνώση και την ενδυνάμωση της θέλησης. Ο δάσκαλος είναι εκείνος που θα σε μυήσει στις τεχνικές, θα σου μεταγγίσει τις γνώσεις και την εμπειρία του, θα αποτελέσει έναν σύμβουλο και υποστηρικτή στην πορεία σου μέσα στο χώρο των πολεμικών τεχνών. Είναι ένα ζωντανό πρότυπο που σου δείχνει πως αν έχεις πίστη στον εαυτό σου και βαθιά αγάπη για το αντικείμενό σου, μπορείς να προοδεύσεις και να αναλάβεις το δύσκολο ρόλο να μεταγγίσεις τις γνώσεις σου και σε άλλους ανθρώπους..

Οι σημερινές εποχές με την τεράστια οικονομική δυσκολία, αναγκάζει πολλούς ανθρώπους να κάνουν σημαντικές εκπτώσεις στις επιλογές τους, με αποτέλεσμα να επιλέγουν σχολές και δασκάλους χωρίς την απαραίτητη υπόσταση και γνώση. Δε δίνουν σημασία στο σωστό δάσκαλο, αντιμετωπίζουν ρηχά την ενασχόληση με την πολεμική τέχνη και δεν αντιλαμβάνονται πως έχουν ευθύνη απέναντι στο πνεύμα και το σώμα του πρωτίστως οι ίδιοι.

Ποιος είναι ο σωστός δάσκαλος πολεμικών τεχνών;

Ο σωστός δάσκαλος είναι εκείνος που βλέπει τους μαθητές του ως προσωπικότητες με ψυχή και συναισθήματα, όχι μόνο ως έναν τρόπο για να βγάλουν περισσότερα χρήματα. Συναισθάνονται τις αγωνίες τους, δείχνουν κατανόηση στα λάθη της εφηβικής απειρίας και αυθορμησίας και πάντοτε προσπαθούν να βγάλουν από κάθε μαθητή τον καλύτερό τους εαυτό. Έχουν ενδιαφέρον για αυτούς, θέλουν να μοιράζονται τα προβλήματά τους μαζί τους και προσπαθούν να τους βρουν το φως μέσα στην αίσθηση της σκοτεινότητας.

 

Ο καλός δάσκαλος δεν παρασύρεται από την αλαζονεία την οποία ενδέχεται να γεννήσει μέσα του η μεγαλύτερη εμπειρία και η αίσθηση ελέγχου των μαθητών του. Παραμένει ταπεινός, αντιμετωπίζοντας τους μαθητές του ως μία ευκαιρία να γίνει καλύτερος. Αντιμετωπίζει τους μαθητές του ως μοναδικές υπάρξεις οι οποίες είναι συνοδοιπόροι, όπως ο ίδιος, στο δύσκολο δρόμο κατάκτησης της γνώσης.

Ο καλός δάσκαλος δε σε πιέζει με αφόρητες απαιτήσεις και δεν επιθυμεί μέσα από εσένα να αποκτήσει εκείνος δόξα και κοινωνική καταξίωση. Σε βλέπει ως μία καινούργια ευκαιρία για τη δική του πρωτίστως βελτίωση, σε βοηθάει να ανέβεις και δε σου γίνεται εμπόδιο.

Ο καλός δάσκαλος είναι εκείνος που εμφανίζει ισορροπία λόγων και έργων. Πώς είναι δυνατόν να θέλεις να περάσεις στους μαθητές σου μηνύματα αλτρουισμού, προσφοράς στο συνάνθρωπο, ευγένειας, τη στιγμή που εσύ είσαι ιδιοτελής, αγενής, βρώμικος και εγωιστής;
Ο σωστός δάσκαλος θέλει να γίνεσαι καλύτερος μέρα με τη μέρα, σέβεται το δικαίωμα της επιλογής σου και σου δίνει λόγους να αγαπήσεις την πολεμική τέχνη ακόμα περισσότερο.
Να βρεις δασκάλους αληθινούς, οι οποίοι θα εμφυσήσουν μέσα σου τις αξίες της πολεμικής τέχνης, όχι μόνο την απόκτηση της μαύρης ζώνης.
Της Μαρία Σκαμπαρδώνη
Πηγή: www.tkdgr.eu