ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΖΑΝΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟ ΜΠΑΚΟΥ

ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΖΑΝΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟ ΜΠΑΚΟΥ

ΣΤO ΚΑΡΑΤΕ, ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΣΤΟΥΣ 1ΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ


 

 

 

 

 

Ο  αθλητής Γιώργος Τζάνος επέστρεψε από το Μπακού με το ασημένιο μετάλλιο στις αποσκευές του, δοξάζοντας τα ελληνικά χρώματα στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες και αναδεικνύοντας τη δυναμική του ελληνικού καράτε σε μια σημαντική διοργάνωση ολυμπιακών προδιαγραφών.

 

 

Ο Έλληνας Πρωταθλητής πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση στα προκριματικά του αγωνίσματος και προκρίθηκε στον τελικό της κατηγορίας του (κούμιτε -84 κιλά) νικώντας 2-1 στα σημεία τον Τούρκο Ουγκούρ Ακτάς.
Στον τελικό τέθηκε αντιμέτωπος με τον Αζέρο Αϊχάν Μαμάγιεφ και με το τελικό σκορ να είναι 1-1, η νίκη δόθηκε στον Μαμάγιεφ με απόφαση των κριτών.

Μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Φιλανδία το 2014, ο Γιώργος Τζάνος συνέχισε την ανοδική του πορεία σημειώνοντας μια ακόμα μεγάλη επιτυχία που τον φέρνει στην 3η θέση του ranking της παγκόσμιας ομοσπονδίας στην κατηγορία του.

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου, ο Έλληνας καρατέκα τόνισε:

Είναι πολύ σημαντικό να φτάνεις στον τελικό σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση, όπως είναι οι 1οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες. Τα συναισθήματά μου είναι ανάμεικτα, διότι το ήθελα πάρα πολύ. Δυστυχώς δεν ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δεν πειράζει όμως. Την επόμενη φορά ελπίζω να πάει καλύτερα.”

Η ελληνική εκπροσώπηση στους αγώνες του καράτε συμπληρώθηκε από τους αθλητές Σπύρο Μαργαριτόπουλο και Βίκυ Πανετσίδου οι οποίοι πέτυχαν καλά πλασαρίσματα στις κατηγορίες που αγωνίστηκαν, 5η και 6η θέση αντίστοιχα βάσει βαθμολογίας.

Η Διοίκηση της ΕΛ.Ο.Κ συγχαίρει θερμά τον Γιώργο Τζάνο, τους συναθλητές του καθώς και τους προπονητές Κώστα Γκουβούση και Άρη Κραββαρίτη για το αγωνιστικό πνεύμα καθώς και για την μεγάλη επιτυχία του πρώτου ελληνικού μεταλλίου στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στο Μπακού.

Πηγή: elok.gr